Industrijski dimnjaci

jastr5

Osnovna delatnost je sanacija i izgradnja industrijskih dimnjaka, što podrazumeva preciznu analizu, projektovanje, inženjering, a zatim i sve građevinske, monterske, kao i zanatske radove.

 

Nepristupačni objekti

jastr6

Čak i najjednostavniji radovi koje poznajemo poprimaju potpuno drugi oblik kada se moraju obaviti na nepristupačnom mestu i u opasnim uslovima – na tornju visećeg mosta, u industrijskom kotlu ili na fasadi visoke zgrade.

 

Specijalne konstrukcije

jastr7

Izrada privremenih ili stalnih konstrukcija na nepristupačnim mestima često je potrebna za montažu uređaja i opreme, prilagođena za povremeni pristup radi kontrole ili održavanja.

 

Inženjering

jastr8

Sve aktivnosti na gradilištu moraju biti vrlo pažljivo i precizno isplanirane i vođene. Stečeno iskustvo i pomoć nudimo svima, kojima je to potrebno.

 

Vi ste ovde: O namaO nama

O nama

o nama1

Jastrebac dimnjaci je preduzeće specijalizovano za građevinski inženjering i izvođenje radova na visokim i nepristupačnim industrijskim objektima:

   • Snimanje i defektaža nepristupačnih delova objekata i opreme
   • Elaborati, projektovanje, inženjering
   • Građevinski radovi – zidanje, armiranje, betoniranje, hidro i termoizolacije, AKZ, zaštitni premazi
   • Bravarsko-monterski radovi
   • Elektromonterski radovi

Našu ekipu prekaljenih visinaca sačinjavaju i spretni majstori i iskusni inženjeri. Ono što nas odvaja od drugih jeste to što radove izvodimo na visinama i objektima na koje drugi ne mogu pristupiti, a sve to zahvaljujući posebnim tehnikama:

1. Tehnika SkyClimber – sa samohodnim visećim radnim platformama u kombinaciji sa moćnim elektro vitlima, koju koristimo za sve teške gradevinske i monterske radove, i gde je izvršiocima na visini potreban siguran oslonac i velika količina materijala.

o nama2

2. Tehnika industrijskog alpinizma – industrijski alpinizam nam omogućava da s lakom alpinističkom opremom brzo i efikasno obavimo lake radove kao što su pregledi i defektaža, AKZ - antikorozivna zaštita, pranje i cišćenje nepristupacnih površina.

o nama3

Obe tehnike pristupa omogućavaju nam da opremu montiramo na objektu u roku od nekoliko časova i odmah počnemo sa radom.

Visinski građevinski radovi svih vrsta su naša tradicija, a moderna oprema koju posedujemo (viseće radne platforme i korpe za rad na visini), svrstava nas u lidere u ovoj oblasti na našim prostorima. Rešavanjem različitih tehničkih zadataka u najzahtevnijim uslovima (industrijski dimnjaci – armirano betonski, zidani ili metalni, termoenergetski kotlovi, silosi, strukturalne i polustrukturalne fasade), razvili smo i optimizovali tehnike pristupa i realizacije radova na visini svih vrsta (građevinki, bravarski, elektro radovi). U okviru preduzeća postoji sekcija za industrijski alpinizam, koja nam omogućava fleksibilnost i realizaciju specifičnih zadataka. Inženjering služba preduzeća Jastrebac Dimnjaci DOO vrši pripremu realizacije svih radova i spremna je da pruži usluge konsaltinga u vezi sa rešavanjem problema na visokim i nepristupačnim objektima – od ideje, preko projektovanja do konačnog rešenja.

Osim izvođenja radova, nudimo trećim licima u najam montažu i korišćenje viseće korpe ili lake samohodne viseće platforme za rad na visini.

Copyright© 2013. JASTREBAC DIMNJACI DOO. Design by Nikola Radivojević.