Vi ste ovde: O namaDelatnost

Delatnost

Preduzeće "JASTREBAC dimnjaci" d.o.o. u okviru svojih delatnosti obavlja:

1.    Pregled objekata, defektaže i inženjering
2.    Građevinske sanacije
3.    Hidroizolacione, termoizolacione i radove na antikorozivnoj zaštiti 
4.    Bravarsko-monterske radove 
5.    Radove na električnim instalacijama

Pregled objekata, defektaža i inženjering


Dobro gazdovanje pogonom podrazumeva redovne preglede i održavanje opreme i objekata. Naš tim izvodi preglede industrijskih dimjaka, rashladnih tornjeva, silosa... Nakon svakog pregleda, izrađujemo izveštaj sa detaljnim video i foto-zapisima, koji investitoru pružaju potpun uvid u stanje objekta. Ukoliko su oočena oštećenja, naš inženjerski tim izradiće elaborat ili projekat potrebne sanacije. Po želji investitora izradićemo idejne i glavne projekte novih objekata ili nadogradnje i adaptacije postojećih.

Građevinske sanacije

DSCF0082

DSCF4673

Ekstremna agresivna dejstva na dimnjake i druge industrijske objekte – hemijski agresivi iz dimnih gasova, promenljiva termicka opterecenja, atmosferki uticaji, udari gromova – ostavljaju velika i opasna oštecenja koja se moraju redovno sanirati. Ukoliko se ova oštecenja zanemare, u kratkom roku dovode u pitanje i samu staticku stabilnot objekta. Investitor je uvek siguran u kvalitet naših radova jer se svaki korak na sanacijama izvodi uz neprekidan inženjerski nadzor, video i foto zapise svakog koraka aktivnosti, dokaze o kvalitetu ugradenih materijala.

Hidroizolacija, termoizolacija i antikorozivna zaštita

IMG 1569

DSCN7384

Stručnim i kvalitetnim izvodenjem hidroizolacije na kriticnim površinama objekta postižemo dugogodišnju prevenciju opasnih oštecenja koja mogu nastati zbog prodora atmosferske vlage i kiselih agresivnih kondenzata u izložene armirano-betonske strukture. Propisno izvedenom termoizolacijom obezbedujemo najbolju prevenciju oštecenja armirano-betonskh i drugih struktura koje nisu otporne na termicka opterecenja. Ocuvanjem toplotne energije postiže se i bolja energetska efikasnost procesa, kao i ocuvanje temperature dimnih gasova iznad tacke kondenzacije vlage i hemijskih agresiva.

Redovnom antikorozionom zaštitom celicnih elemenata objekata cuvamo ih od korozije i brzog propadanja, a naši radovi ostavljaju i estetski utisak uredenosti pogona i domacinskog gazdovanja investitora.

Bravarsko-monterski radovi

F1040008

DSCN0940

Montažu celicnih konstrukcija i opreme na visokim objektima

Galerije, stepeništa, penjalice, antenski stubovi, veliki natpisi i logotipska obeležja – ove radove izvodimo po potrebama i želji investitora, bez obzira na visinu i nepristupacnost objekta. 

Najnovije u ponudi bravarskih radova je montaža aluminijumskih fasadnih profila i zastakljivanje istih. Ove poslove možemo obavljati bez upotrebe skele - brzo i s nižom cenom u odnosu na klasične načine za obavljanje ovih poslova.

 Radovi na električnim instalacijama

Picture-091

DSCF0017

Visoki industrijski objekti opremljeni su elektroinstalacijama koje se moraju držati u ispravnom stanju. Najcešci primer jeste rasveta okolnog radnog prostora i svetlosna signalizacija dimnjaka. Gromobranske instalacije se po zakonu moraju redovno proveravati i držati u ispravnom stanju kako bi zaštitile ljude i opremu u okolini.

Copyright© 2013. JASTREBAC DIMNJACI DOO. Design by Nikola Radivojević.