na vrh

Delatnost

Delatnost preduzeća JASTREBAC dimnjaci DOO obuhvata više različitih poslova:

istražni radovi, projektovanja, građevinki radovi, šamoterski, bravarski, elektro radovi,

  1. Istražni radovi - pregledi, defektaže i ekspertize
  2. Projektovanja
  3. Građevinski radovi
  4. Hidroizolacija, termoizolacija i antikorozivna zaštita
  5. Bravarsko-monterski radovi
  6. Vatrostalni i šamoterski radovi
  7. Radovi na električnim instalacijama

Istražni radovi - pregledi, defektaže i ekspertize

Dobro gazdovanje pogonom podrazumeva redovne preglede i održavanje opreme i objekata. Naš tim izvodi preglede konstrukcija, terenska i laboratorijska merenja, statičke proračune stabilnosti, izradu elaborata i ekspertiza.

Projektovanja

Naš inženjerski tim izrađuje projekte sanacija i rekonstrukcija industrijskih objekata, po snimljenom stanju i potrebama naručioca. Osim IDP, PGD i PZI projekata za sanacije i rekonstrukcije postojećih objekata, poznati smo po izradi projekatne dokumentacije za novr industrijskr dimnjake i postrojenja za neutralizaciju kiselog dimnog kondenzata.

Građevinski radovi

Građevinski radovi Jastrebac DOO, Smederevo

Ekstremna agresivna dejstva na dimnjake i druge industrijske objekte – hemijski agresivi iz dimnih gasova, promenljiva termicka opterecenja, atmosferki uticaji, udari gromova – ostavljaju velika i opasna oštećenja. U sanacijama i izgradnjama novih objekata izvodimo radove zidanja, armiranja, betoniranja.

Hidroizolacija, termoizolacija i antikorozivna zaštita

Hidroizolacija industrijskih dimnjaka

Stručnim i kvalitetnim izvođenjem hidroizolacije na kritičnim površinama objekta postižemo dugogodišnju prevenciju opasnih oštecenja koja mogu nastati zbog prodora atmosferske vode i agresivnih industrijskih gasova i kondenzata.

Propisno izvedenom termoizolacijom obezbeđujemo najbolju prevenciju oštećenja armirano-betonskh i drugih struktura koje nisu otporne na termička opterecenja. Očuvanjem toplotne energije postiže se i bolja energetska efikasnost procesa.

Redovnom antikorozionom zaštitom čeličnih elemenata objekata čuvamo ih od korozije i brzog propadanja, a naši radovi ostavljaju i estetski utisak uređenosti pogona i domaćinskog gazdovanja investitora.

Bravarsko-monterski radovi

Bravarski radovi na industrijskim dimnjacima

Montažu čeličnih konstrukcija i opreme na visokim objektima  - galerije, stepeništa, penjalice, industrijski krovovi, čelični dimnjaci i logotipska obeležja – ove radove izvodimo po potrebama naručioca, bez obzira na visinu i nepristupacnost objekta.

Najnovije u ponudi bravarskih radova je montaža aluminijumskih fasadnih panela i zastakljivanje industrijskih fasada. Ove poslove možemo obavljati bez upotrebe skele - brzo i s nižom cenom u odnosu na klasične načine za obavljanje ovih poslova.

Vatrostalni i šamoterski radovi

Vatrostalni i šamoterski radovi na industrijskim dimnjacima

Vatrostalne konstrukcije zahtevaju redovno planirane sanacije i zamene. Naša specijalnost je popravka i izrada vatrostalnih ozida u velikim termoenergetskim kotlovima, metalurškim postrojenjima, kao i na industrijskim dimnjacima.

Radovi na električnim instalacijama

Elektro radovi na industrijskim dimnjacima

Visoki industrijski objekti opremljeni su elektroinstalacijama koje se moraju držati u ispravnom stanju. Najcešci primer jeste rasveta okolnog radnog prostora i svetlosna signalizacija dimnjaka. Gromobranske instalacije se po zakonu moraju redovno proveravati i držati u ispravnom stanju kako bi zaštitile ljude i opremu u okolini. Naši iskusni električari već decenijama održavaju elektro Ii gromobranske instalacije na nepristupačnim mestima, a takođe izvodimo i kompletnu montažu na novim objektima.